Garderen, baken in het groen

Geplaatst op vrijdag 24 november 2017


Garderen, ooit een herkenningspunt voor de schippers van de Zuiderzee en daarom ook 'Baken in het groen' genoemd is inmiddels uitgegroeid tot een modaal dorp van iets meer dan 2000 inwoners. In de zomer wordt dit aantal tot wel vijf keer verdubbeld door het aantal toeristen wat gebruik maakt van de bijzondere faciliteiten rondom Garderen!

Als geboren en getogen Gardereen vertel ik je graag over het mooiste dorp van de Veluwe. Stap uit je bed, loop naar buiten en je voelt de frisse buitenlucht door je neusgaten gieren. Het dorp kenmerkt zich met gezellige terrasjes zoals IJssalon de IJstijd en Restaurant de Bonte Koe. Ook buiten het centrum zijn verschillende prachtig gelegen horecalocaties beschikbaar zoals Gasterij Zondag en Familierestaurant de Wildebras. Garderen beschikt over 3 grote hotels, grote en kleine campings, een grote variatie aan bungalowparken en verschillende Bed & Breakfasts.

Met het Veluwe Zandsculpturenfestijn, Klimbos Garderen, de VeluweSpecialist en natuurlijk de bosrijke omgeving als achtertuin is er voor iedere doelgroep genoeg te doen. Stap op de fiets en ontdek één van oudste bossen van Nederland, het Speulder- en Sprielderbos. Ontdek het bos van de dansende bomen en ga op zoek naar de legende van het Solse Gat. Met een beetje geluk ontmoet je zelfs één van de Big-Five dieren van de Veluwe. Zowel reeën, edelherten, de das, de vos en het wilde zwijn kan je tegenkomen in dit bos. Ook de heidevlaktes rondom Garderen zijn fantastisch om lekker te ontspannen. Met het fietsknooppuntennetwerk wat in het voorjaar van 2017 helemaal vernieuwd is, is het nog makkelijker geworden om Garderen eens te bezoeken!

Zoals je al merkt ben ik ontzettend enthousiast over mijn mooie dorp en ben ik blij als ik na een drukke dag weer terug ben in de rust van Garderen.

In het verleden ben ik wel eens weggegaan uit Garderen, maar toch kom ik altijd weer terug. Wat ik het meeste mis als ik weg ben? Dat iedereen vrolijk goedemorgen zegt als je langs loopt!

Tot snel in Garderen!

Lars - VeluweSpecialist

Delen via: