Kinderfeestjes op de Veluwe

Geplaatst op vrijdag 8 december 2017


Een kinderfeestje en tegelijkertijd genieten van de mooie natuur op de Veluwe. Bij de VeluweSpecialist en Klimbos Garderen is het mogelijk! Hieronder geef ik je een beschrijving van hoe twee van onze kinderfeestjes op de Veluwe eruitzien.

Het meest populaire feestje wordt gehouden bij Klimbos Garderen . Een spectaculair 2,5 uur durend kinderfeestje midden in de natuur! Het feestje begint met het aantrekken van een gordel en het opzetten van een helm, want veiligheid staat natuurlijk voorop. Wanneer alle kinderen de klimuitrusting aanhebben wordt er gestart met de instructie door één van onze goed getrainde medewerkers. Hier wordt de kinderen verteld wat ze de komende uren gaan doen. En heel belangrijk, wat ze wel én juist niet moeten doen.

Vervolgens is het tijd om te klimmen. De kinderen hebben 2 uur de tijd om alle parcoursen uit te proberen. Gaan ze voor het allerhoogste parcours op 25 meter hoogte of beginnen ze 'rustig' op 5 meter van de grond? Lachen, gieren, brullen en angsten overwinnen, want spannend is het zeker. Fietsen en tokkelen op 25 meter hoogte is voor de meesten toch echt wel een uitdaging. Na een tijdje klimmen en klauteren zullen de kinderen zeker genieten van de beker ranja en het zakje chips dat ze van ons krijgen. Nog even snel een parcours doen en dan is de klimtijd voorbij. De tijd is voorbij gevlogen, en wat hebben de kinderen genoten. Om de kinderen te laten weten hoe stoer ze zijn geweest ontvangen ze van ons het enige echte Klimbos Garderen Klimdiploma. Een mooi aandenken aan dit gave kinderfeestje!

Voor de echte geluksvogels is het tijd voor patatjes, ranja en een snack. Voor maar € 3,50 per persoon is dit bij te reserveren. En in de warme maanden is een ijsje tussen het klimmen door een verfrissende traktatie. Deze is bij te reserveren voor € 1,- per persoon. Let op! Zijn de kinderen jonger dan 13 jaar? Dan moet er per 3 kinderen een volwassene met ze meeklimmen. Leuk! Zo heb je als ouder ook een feestje op hoogte.

Een andere optie voor een kinderfeestje is het speurneuzenuitje bij de VeluweSpecialist. Een leuke speurtocht waarbij het GPS de kinderen de weg wijst. Bij aankomst bij de VeluweSpecialist wordt aan de kinderen uitgelegd hoe het GPS werkt. Voor veel kinderen is dit even wennen, want nee, een GPS heeft geen touchscreen zoals tegenwoordig iedereen gewend is. Na de uitleg van het GPS krijgen de kinderen de speurtocht in handen. Hierop staan de locaties waar de kinderen naartoe moeten lopen, dus de locaties die ingevoerd moeten worden in het GPS. Daarnaast staan er vragen op die de kinderen op deze locaties moeten beantwoorden. Bijvoorbeeld: 'Hoeveel stippen heeft het lieveheersbeestje op het bordje dat hier staat?'

Het speurneuzenuitje leidt je door de prachtige natuur rondom onze vestigingen van de VeluweSpecialist in Garderen, Hoenderloo of Otterlo. De kinderen zijn verantwoordelijk voor de route en jij als ouder kan genieten van de mooie natuur van de Veluwe. Fijner kan bijna niet toch?

Fabiënne - VeluweSpecialist & Klimbos Garderen

Delen via: